Calendar de Advent cu activităţi pentru copii mici
Înainte de a prezenta calendarul propriu-zis aş dori să lansez un disclaimer: noi am hotărât de anul trecut că nu vom trata, exploata, încuraja subiectul Moş Crăciun aşa încât activităţile pe care le-am propus Elisei pentru anul acesta sunt în mare măsură centrate pe tema naşterii Domnului Isus. Dorinţa noastră e să ne învăţăm copiii că sărbătoritul este Mântuitorul Isus, că El reprezintă darul lui Dumnezeu pentru noi, iar sărbătoarea Crăciunului este prilejul cu care noi dăruim: mici atenţii, felicitări, timp şi, mai ales, dragoste! Aşa că la noi în familie nu va fi pusă întrebarea "Ce ţi-a adus Moş Crăciun?" Am ceva emoţii despre cum voi trece peste nebunia din supermarketuri şi întrebările altora fără ca Elisa să simtă că pierde ceva, dar am încredere că voi reuşi şi, dacă ne va ieşi sau nu, vă voi spune la sfârşit!
Aşadar, iată minunea de calendar:
Fiecare cutie a fost fixată pe un panou de plută cu o piuneză, panoul urmând să fie agâţat pe perete.
Am creat după modelul de aici 48 de cutiuţe din hârtie colorată (bază şi capac). Daniela, mulţumesc frumos pentru ajutor! Baza trebuie realizată dintr-un pătrat cu laturile cu 0,5-1cm mai mici decât ale pătratului din care realizaţi capacul pentru a se aşeza frumos. Am lipit pe fiecare capac dreptunghiuri de material adeziv de la Hobby din Auchan şi numere de pâslă cu adeziv pe spate de la Jumbo.
Fiecare cutie a fost fixată pe un panou de plută cu o piuneză, panoul urmând să fie agâţat pe perete.
În fiecare dimineaţă până la Crăciun vom deschide câte o cutiuţă în care Elisa va găsi un simbol al activităţii sau un mic obiect care să o ajute la realizarea activităţii pe care ne-am propus-o. De exemplu, în ziua când vom realiza ieslea, cutiuţa va fi umplută cu paie iar în ziua când vom decora îngeraşi în cutiuţă va găsi o pană "din aripa îngeraşului".
Voi enumera, nu neapărat în ordinea în care le vom parcurge, activităţile la care m-am gândit fără a le detalia căci voi încerca să le prezint zi de zi în decembrie. Aşa că, staţi aproape!
- Citim relatarea naşterii Domnului Isus. (în 3 zile şi din 3 cărţi diferite)
- Facem îngeraşi pentru brăduţ
- Construim o iesle cu bunicul (?)
-Învăţăm o poezie pentru ziua Crăciunului
- Învăţăm o colindă cu tati
- Învăţăm un verset tematic
- Colaj darurile magilor
- Colaj cu vată : păstorii şi oiţele lor
- Facem un shoebox pentru un copil nevoiaş din Dunavăţ
- Realizăm îngeraşi pentru brăduţ
- Îngeraşi din amprentele mânuţelor(cu surioara mai mică)
- Pictăm scene de la Naşterea lui Isus
-Carte puzzle cu Nasterea lui Isus
- Sensory bin de Crăciun
- Dramatizare cu figurine de Crăciun
- Joc: Îngerii să-i auziţi
- Joc: Când a venit Isus
- Joc : 3 crai din Răsărit
- Facem biscuiţi adevăraţi cu buni şi decorăm biscuiţi din plastilină
- Împodobim brăduţul
- Felicitări pentru familie
- Felicitări pentru prieteni
- Împachetăm şi trimitem-oferim cadouri
- Mergem la colindat cu bunicul şi copiii
- Sărbărim Naşterea lui Isus la Biserică la acasă cu familia!
Dacă nu aveţi timp, găsiti 25 de cutiuţe minunate create de Oana Befort chiar aici! asta în cazul în care calendarele din pâslă de la Lidl încă nu au ajuns la voi!
Mai aveţi încă 3 zile, nu-i chiar aşa târziu, ce ziceţi de provocare?
Ce frumoase activitati Mariana!...si noi il excludem pe Mos Craciun din activitatile noastre:). Eu nu am fost asa organizata in ce priveste activitatile propriu-zise pt ca programul nostru luna viitoare e oarecum neprevazut...insa momentan 'muncim' de zor la felicitarile ce le vom trimite acasa!...
RăspundețiȘtergereMultumim tare mult Oana! Si noi cautam idei de felicitari acum!
RăspundețiȘtergereEu am un baiat de 14ani si nu l- a cunoscut niciodata pe mos ..nu am avut probleme din contra a fost mai bine ca i-am oferit un personaj real. Si cu cel mic voi proceda la fel. Succes si felicitari pentru calendar.este foarte frumos.
RăspundețiȘtergere