Problema fluturasului
Între primele noastre încercări de a realiza activităţi cât de cât structurate s-a numărat şi această activitate despre fluturaşi. Azi vă împărtăşesc cum am abordat "problema fluturaşului" pe vremea când Elisa avea 2 ani şi 2 luni (adică fix acum un an).
2. Am folosit singura noastră carte despre natură pe care o aveam pe atunci, o enciclopedie de la Editura Rao, puţin cam stufoasă pentru vârsta ei dar utilă în absenţa altei cărţi mai potrivite. (prin "mai potrivit" pentru preşcolari, eu înţeleg cărti care conţin fotografii reale,de calitate înaltă, mai puţin). De curând am achiziţioant o astfel de enciclopedie pe care o vom prezenta cu altă ocazie. Am citit paginile destinate fluturilor, imaginile sunt sugestive şi a fost destul de uşor să le urmărim.
4. O activitate care îi face mereu plăcere, lipitul. Sarcina este de a lipi atâţia fluturaşi câţi indică cifra.
6. Folosind aceeaşi sursă menţionată mai sus, am creat pe bucaţi de carton un joc de memorie pe culori. am început cu 7 perechi fără să am prea mari speranţe, dar jocul Elisei a devenit din ce în ce mai bun. Dacă bine îmi amintesc, asta era perioada în care lucram mai mult pe autocontrol adică să aştepte să îi vină rândul ca să întoarcă fluturaşii pereche.
7. Cum eu nu sunt o mare talentată la lucru manual, mă bucur de fiecare dată când găsesc idei uşor de pus în practică- ca resurse şi paşi de realizare. Aşadar, cel mai simplu fluturaş poate fi obţinut dintr-un dreptunghi de hârtie creponată şi un elastic mic de prins părul. Sau, dacă această variantă este sub nivelul vostru, încercaţi "să complicaţi" lucrurile înlocuind elasticul cu o sârmuliţă pufoasă (pipe cleaner) pe care o puteţi răsuci pentru a obţine antenuţe.
Curând vom aborda din nou "problema fluturaşului" şi revenim cu idei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu