3 idei de cadouri pentru copii de 3 ani
Bine v-am regăsit!
Pentru aceia dintre voi care încă mai căutați idei de cadouri de Crăciun pentru copiii voștri, aș dori azi să fac 3 recomandări de jocuri pe care noi le-am testat, le folosim cu drag de multă vreme și consider că merită toți banii!
Ce au în comun aceste jocuri?
În primul rând, piesele sunt realizate din lemn de o calitate foarte bună, sunt bine finisate si frumos colorate. Apoi, sunt versatile și pot fi adaptate în mai multe scopuri, încurajând astfel jocurile cu final deschis.
Și, în al treilea rând, sunt trainice, pot fi folosite de la un frate la altul, pot fi vândute când copilul nu mai are nevoie de ele sau pot fi adaptate pentru alte jocuri fiindcă se păstrează tare frrumos! Îndrăznesc să vă dau un sfat despre îngrjirea cutiilor acestor jocuri: eu am învățat să lipesc bandă adezivă transparentă la colțuri din momentul în care le cumpăr. La fel fac cu multe cărți cărora pe lipesc de la început câtiva centimentri de scotch în jurul cotorului si al colțurilor. Merită! Aspectul se păstrează frumos mult timp!
Voi începe cu SCHLOSS LOGIKUS sau Castle Logix, așa cum îl găsiti pe Amazon. Este un joc care are recomandări excelente și este potrivit pentru copii începând de la 3 ani. Jocul presupune combinarea a 6 elemente pentru a obține un castel după unul din cele 48 de modele prezentate în carte. Fiecare model are și o soluție pe spatele paginii. Modelele sunt organizate pe trei niveluri de dificultate. Elisa (4 ani și 9 luni) a ajuns la nivelul intermediar, dar lucrează și modele din nivelul expert pentru că am încurajat-o să le realizeze culcat, nu în picioare pentru a diminua frustrarea legată de faptul că nu reușea să stabilizeze piesele până încerca toate ideile pe care le avea pentru a rezolva provocarea.
Jocul încurajează folosirea raționamentelor logice și a vederii spațiale și este un excelent prilej pentru a testa modelul încercare și eroare până la capăt. Neavând prea multe piese de adunat în cazul unei erori, copilul grăbește procesul de corectare. Nu pierde timpul cu desfăcutul și adunatul pieselor.
Totodată, jocul este astfel construit încât să existe o singură soluție și, în caz de eroare, această este detectată vizual și tactil foarte bine. Cuu alte cuvinte, jocul deține în sine controlul erorii, ceea ce este minunat!
Al doilea joc pe care îl avem de aproape 3 ani este Erster Obstgarten de la Haba. Numai faptul că e realizat de cei de la Haba este o garanție în sine a calității lui. Jocul e recomandat de la 2 ani, probabil vârsta propice pentru ca un copil să învețe culorile. Motivul pentru care eu cred că este mai potrivit, la potențialul lui maxim, pentru vârsta de 3 ani, este acesta că, la 3 ani, copilul are o mai mare stăpânire de sine și înțelege mai bine interacțiunile sociale, poate să își aștepte rândul când se joacă și ceilalți copii și înțelege ideea de a se juca în echipă.
Sunt multe avantaje ale acestui joc! În primul rând este un joc colaborativ, frații sau părintele și copilul formează o echipă al cărei scop este acela de a aduna în coșuleț toate fructele din livadă înainte ca cioara că poată intra în ea. Apoi piesele din lemn au o mărime potrivită pentru mâinile unui copil de 2 ani. Ele pot fi folosite cu succes și în alte activități. De exemplu, la activități de realizarea corespondenței cantitate-număr sau în jocuri de rol ”de-a piața”, ”de-a pregătitul dulcețurilor” etc. În magazinele din Germania, colecția de fructe poate fi îmbogățită cu unele din aceeași gamă. Jocul poate fi comandat de pe Amazon sau achizitionat online de la magazinele care care comercializează jocuri Haba in România.
Al treilea joc pe care vi-l recomand din toată inima datorită calității pieselor și a versatilității lui, este jocul de șnuruire de la Hape. Jocul este recomandat de la vârsta de 3 ani în sus, dar pentru funcția lui primară, din experiența noastră, vă pot spune că se poate juca chiar înainte de 2 ani. Jocul conține piese de lemn destul de voluminoase și două șireturi cu un creion de de plastic mai lung decât oricare dintre găurile pieselor de lemn pentru ca un copil mic să poată împinge și apuca bine cu degețelele capătul lui.
El poate fi folosit nu numai pentru snuruire, ci și pentru potrivirea culorilor și a formelor.
Poate fi jucat ca joc colaborativ în care copiii dau cu zarul pentru a selecta ce culoare urmează să adauge.
Poate fi folosit ca varianta DIY a unui alt joc ce reproducerea unui pattern.
Și, oricând, se poate transforma în joc de construcții și menținerea echilibrului.
Dacă nu reușiți să cumpărați jocul în sine, el poate fi improvizat dintr-o jucărie de copii mici de la Ikea, așa cum am scris AICI.
Aceste jocuri apar din când în când și în magazinul online al Juliei, un loc de unde puteți să comandați jocuri și cărți second hand, dar așa cum v-am spus, sunt jocuri de foarte bună calitate și se păstreză foarte bine.
Sper că vă sunt de folos recomandările mele!
Sper că vă sunt de folos recomandările mele!
Comentarii
Trimiteți un comentariu